Na našej webovej stránke používame súbory cookies za účelom jej ľahšieho používania a obsluhovateľnosti.
Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našich Pravidlách používania cookies.
Hruškovica Wiliams
Hruškovica vypálená tradičnou technológiou z hrušiek odrody Wiliams je praktickým dôkazom možnosti výroby jedného z najkvalitnejších destilátov. Vyrába sa len z ovocia, tradičnou dvojstupňovou destilačnou technológiou, bez pridávania rôznych umelých dochucovadiel a aróm.
Podstatnou vlastnosťou našej hruškovice Wiliams je, že sa pripravuje výlučne z hrušiek tejto odrody, vďaka čomu má vynikajúcu chuť a charakteristickú arómu.
Hruška bola objavená, ako náhodný semenáč z jadierka v Anglicku. Pestovala sa už v roku 1770 a u nás sa začala pestovať v roku 1954. Plody sú vynikajúcej maslovitej chuti, stredne veľké až veľké, tupo kužeľovitého tvaru s hladkou, jemne zelenou, v plnej zrelosti, čo býva okolo polovice augusta, žltou farbou. Plody je potrebné spracovať v plnej zrelosti a dosť rýchlo, pretože sa prakticky nedajú skladovať. Na výrobu hruškovice Wiliams sa využíva aj mutácia žltej Wilamsovky - Červenoplodá Williamsová maslovka má červené plody a dužinu sfarbenú do ružovkasta.
Hruška bola objavená, ako náhodný semenáč z jadierka v Anglicku. Pestovala sa už v roku 1770 a u nás sa začala pestovať v roku 1954. Plody sú vynikajúcej maslovitej chuti, stredne veľké až veľké, tupo kužeľovitého tvaru s hladkou, jemne zelenou, v plnej zrelosti, čo býva okolo polovice augusta, žltou farbou. Plody je potrebné spracovať v plnej zrelosti a dosť rýchlo, pretože sa prakticky nedajú skladovať. Na výrobu hruškovice Wiliams sa využíva aj mutácia žltej Wilamsovky - Červenoplodá Williamsová maslovka má červené plody a dužinu sfarbenú do ružovkasta.
© 2009 wica.sk. Všetky práva vyhradené.
v prípade otázok alebo problémov s prezeraním našich stránok.
v prípade otázok alebo problémov s prezeraním našich stránok.